Verslagen

18 mei 2024 Toer-klasse DNRT, Circuit Zandvoort

Dirk kwam heel lief met het voorstel wil je geen DNRT rijden komend weekend? Hmm ja maar hebben we daar wel tijd voor en is de raceauto daarvoor klaar? Alle vragen werden positief beantwoord en dus gingen we zaterdag 18 mei heel vroeg op pad naar Zandvoort.

De auto werd afgeladen, ik ben me in gaan schrijven en daarna met de auto naar de keuring gegaan. Daarna was het tijd voor de briefing.

De briefing verliep vlot er leken weinig deelnemers te zijn. Uiteindelijk hadden we toch nog een stuk op 17 auto's bij elkaar. Tijdens de vrije training vloog er 1 in de brand en dus hadden we een code rood te pakken. Effectief een ronde of 4 kunnen rijden. Startpositie race 1: 6e in de toerklasse. En toen was het lang wachten tot race 1 die was pas om 13 uur. Gelukkig stonden we gezellig met als buurmannen onder andere Willem Slob en Arie Kandt. Tevens een rondje paddock gedaan. En toen was het zover de start van Race 1. Lang geleden in een sprint race voor mij en ook nog niet helemaal vertrouwt met mijn eigen start. Maar het verliep goed en kwam als 4e in de toer klasse over de streep. Ik heb wat last van bij het schakelen en Dirk is daarom na deze wedstrijd direct onder de auto gekropen en heeft olie toegevoegd aan mijn differentieel.

Door dit mooie resultaat mogen we race 2 aanvangen vanaf startpositie 4 in de toer klasse. De start van race 2 was een stuk hectischer en het was druk om me heen, dit was ik niet meer gewend. Ik verlies plaatsen maar heb een mooi gevecht met Frank van der Wal. Na de race kruipt Dirk weer onder de auto voor me om nog wat olie toe te voegen deze keer aan de voorkant van de auto in de bak. Tevens heeft de motor het heet dus mag deze lekker afkoelen (motorkap eraf).

Race 3 vangen we aan vanaf positie 6, ook nu weer een hectische start in mijn beleving maar het zal nog wel de onervarenheid zijn..... We doen ook nu weer ons best en behouden onze startpositie, wel is waar met andere mensen om me heen maar ik blijf zesde.

Een mooie gezellige dag wordt afgesloten met de prijsuitreiking waar ik zowaar ook de 6e plek overall heb gescoord. Daarna drinken we nog heel gezellig wat met onze buurmannen. Tijd om naar huis te gaan, het was een mooie dag!

24 april 2024 DriversDays - Trackdays, Circuit Zandvoort

Wat een luxe ik kan na een hele koude en natte ochtend 's middags lekker rijden op Zandvoort. Wat een top man heb ik toch, na de race op Assen weer zaken aan de auto verbeterd, gelukkig deze keer ook tijd gemaakt om zijn eigen auto klaar te maken!

Het is de eerste keer met een e36 op Zandvoort in zijn nieuwe lay-out. Op één of andere manier tot nu toe alleen op Assen gereden. Ik start dan ook als een slakje (2:29 of zoiets). Maar al snel krijg ik er meer zin in en lopen mijn ronde tijden terug. Ik kom binnen en ze willen me naar binnen halen maar dat wil ik niet, ik wil mijn portemonnee wat ik zit al onder de 15 liter brandstof :-)

FF Tanken

En dan kunnen we weer los, met weer wat meer druk op de achterkant. Ik merk dat ik zoekende ben waar kan ik wat winnen en waar niet, helaas heb ik vergeten mijn laptimer op te laden dus nadat ik aan het einde van de tweede sessie buiten ben heb ik geen rondetijden meer kunnen zien. De laagste ronde die ik kon aflezen was een 2:06 hoog en daar was ik voor de eerste keer Zandvoort blij mee. 

Dirk komt me nog ff voorbij blazen, wat een snelheid, mooi om te zien. Vastgelegd met de inboard.

Hieronder nog wat filmbeelden en foto's die gedurende de dag gemaakt zijn.

Richting het einde van de dag heb ik de baan bijna voor mij alleen, wat een luxe om zo te kunnen testen met lijnen.

Opruimen met een brede lach op mijn gezicht en met 2 hele auto's terug naar huis, wassen :-)

7 april ACNN Race TT Circuit Assen

Nog geen week later en ik mag alweer de auto in :-). Dirk heeft wederom een goede week voor mij in de schuur doorgebracht.... Dankbaar want zonder hem zou ik niet kunnen racen. Welke updates heeft hij voor de wedstrijd doorgevoerd aan de auto; waarbij ik me beperkt tot de in het oog springende, koplampen afgeplakt, raamnet geplaatst, transponder geïnstalleerd en kooischuim. Daarnaast nog wat uiterlijkheden op de spiegel en de achterspoiler. Ik vergeet ongetwijfeld wat maar er is ook zoveel voor me gedaan dat ik af en toe te tel kwijt ben. Gelukkig maakt hij ook zijn eigen racer klaar!!!!

En dan gaan we onderweg op zaterdagmiddag richting Assen, spannend maar ook erg leuk! En dan in Assen afladen.

Tijd voor het inrichten van de box, keuring van auto en kleding. Zowel de auto van Dirk als de grijze e36 gaan met vlag en wimpel door. 

Tijd om naar het hotel te gaan, de auto's overnachten in de pitbox. Morgen starten we met de laatste voorbereidingen en het volgen van de rijders briefing voordat we de baan op mogen voor de vrije training.

Na de vrije training, die nog niet helemaal de snelheid gaf die ik hoopte te vinden, gaan we door na de tijdtraining. Dirk zijn training loopt goed en mag op p4 starten. Ik sta in het achterveld wat ik prima vind zonder iemand achter me zodat ik na de geoefende starts zo ook de rust heb om te starten. Voor dat het zover is halen we nog even de extra spoiler van mijn achter kant. En dan is het tijd voor de eerste race. (eerste foto is bij uitgaan voor training in de ochtend) Dirk rijdt een hele mooie eerste strakke race en wint ondanks de wat korte pitstop met vlag en wimpel de DTC Klasse 1!! Trots dat hij dit heeft gepresteerd en blij dat hij kan genieten. Mijn race verliep wat vreemd. In ronde 3 of zo bleef mijn gas in de ramshoek hangen en dat is toch een rare gewaarwording. Ik remde bij zodat ik de bocht kon halen en bedacht me dat ik dit eerder had gehad met een e36. Dus wiebelen met het gaspedaal en ja hoor daar kwam hij los van de plug die achter het gaspedaal zit. Het duurde een ronde of 4 voordat ik weer voor durfde te gaan. Het gaspedaal bleef toch maar raar aanvoelen. Deze race eindigde met een lange code 60 waarbij Richard ronde naar ronde naar mijn achterkant mocht kijken ;-). Na de race werd duidelijk waarom het gaspedaal vreemd aanvoelde; de hele onderkant zat los. Dus na de prijsuitreiking, het ophalen van de auto's uit parkferme en het tanken lag Dirk weer in mijn auto om dit euvel op te lossen. Sorry en heel fijn!! Daarna beide als een haas de auto in om nog net op tijd op de startopstelling te arriveren.

De video beelden zijn door het vele zonlicht niet heel mooi aan de voorkant, hier wel een mooie inhaal acties door mijn lief op mij!

Race 2, start nog steeds niet lekker bij mij. Dirk heeft helaas een aanvaring in het begin van de race waardoor de auto niet meer fijn stuurde, dit resulteerde in een vierde plek aan het einde van de race. Ik rijdt mijn rondes en voel dat de bandjes toch wat beginnen te glijden omdat het een uurs race is niet het maximale in alle bochten gevraagd. De laatste twee rondes had ik zoiets het is nu of nooit en dit resulteerde uiteindelijk in een 2:10 waarmee ik zeer tevreden naar huis ga. Dit smaakt weer naar meer!

Dirk won een echte prijs met zijn racen.


Ik een administratieve :-)


Door het bijzonder reglement te lezen én me te melden won ik deze grote hand vol met lolly's!


Dank @ACNN goede grap en leuk gedaan!

Online gevonden foto's van Dirk en mij tijdens de race dag op 7 april op TT Circuit Assen bij de ACNN.

Zoals geschreven wordt er voor mij heel luxe een e36m3 opgebouwd omdat ik dat graag wilde. Dirk vond eigenlijk wel dat ik ook nu al wel mocht gaan rijden en kocht voor mij bijgaande e36 (325)

En na twee weken in de schuur leven door Dirk (!) is de auto enigszins aangepast ;-). Niet alleen het uiterlijk maar ook onderhuids heeft Dirk zeer veel aanpassingen doorgevoerd.

De grote vraag die openstond was:

ga ik weer net zoveel lol in het rijden krijgen als dat ik altijd had met de e36's die ik hiervoor heb mogen besturen?


Links de auto wordt voorzien van het start-

nummer van ADS voor de middag.
Rechts de pitbox waarin we stonden.


Hieronder enkele filmpjes die ik van de 
race-genootjes die mee waren heb mogen 
ontvangen. En als laatste ook wat inboard beelden van de camera die ik mee had.


31 maart 2024 Roll-out, test TT Circuit Assen

En dan natuurlijk nog het antwoord op de hamvraag: vind ze het weer leuk?


Na een middag rijden kan ik jullie zeggen dat het antwoord volmondig JA is :-)


En de auto gaat heel mee terug!