Nynke

Wie is Nynke

Nynke Race


Als kind al had ik niks met poppen en meer met stoere zaken als de toen bekende Tonka autootjes. Dus de pop werd ter zijde gegooid en getest of de reclame klopte dat je op de Tonka auto kon staan. Dat waren waarschijnlijk de eerste signalen waaraan mijn ouders hadden kunnen merken dat ik geen meisje meisje zou worden.

Later werd er natuurlijk met brommers rond gereden, iets wat verder niemand in de familie deed. En binnen een half jaar na mijn 18e verjaardag had ik mijn rijbewijs. De eerste auto liet nog even op zich wachtten omdat ik nog studeerde. De pick-up, die mijn moeder destijds reed, was uiteraard regelmatig in mijn bezit.

Ergens halverwege richting de 30 bedacht ik dat ik toch echt een 911 (964C4) wilde hebben als ik 30 werd. Op dat moment reed ik in een Porsche 944 en had een Polo coupe. Dus geen vakanties meer, oude meubelen van oma in huis en noem maar op waren de consequentie maar op mijn 30e (en één maand) was ik de trotse bezitster van een 911C4, donkerblauw van kleur met grijs leer. Precies zoals ik hem wilde.

Na een klein jaar 911 rijden kwam ik er achter dat die auto veel meer kon dan ik aan rij capaciteiten bezat. In overleg met mijn Porsche dealer werd er besloten tot het volgen van een racecursus zodat ik mijn rijvaardigheid skills kon verhogen. Daartoe kocht ik een e30 (316!) en reed daarmee de cursus in de winter van 2003/2004. En toen was het race virus daar om nooit meer weg te gaan.

Wat ik daarna op de circuits heb uitgespookt kan je zien door te kijken op het tabblad van NynkeRace (old).

Tegenwoordig ben ik actief met het organiseren van trackdays met DriversDays en het organiseren van races met STWC.eu. Beide zaken doe ik samen met mijn man, Dirk Dekker. In 2020 keren wij terug in de competitie in Duitsland bij de NES500. Wij rijden gezamelijk endurance races in onze nieuw gebouwde 135 Diesel. Ik ontmoet jullie graag ergens op een circuit!
De plannen voor 2024; onze eigen dagen organiseren en zelf zullen we proberen de endurance races bij de DNRT te rijden en de wedstrijden bij de ACNN. De opbouw van mijn nieuwe racer, e36 M3 hopen we in de eerste helft van het seizoen te voltooien!


Met lieve race groet,

Nynke

Wanneer rijdt

Nynke?

Link naar verslag

Datum

Circuit


31 maart 2024

TT Circuit Assen

7 april 2024

TT Circuit Assen ACNN Race

24 april 2024

Zandvoort

18 mei 2024

Zandvoort