Beschrijving: wgblogocompleetklein

 

Het WGB Racing team

 

Het WGB Racing team is ontstaan in 2009. Na veel hersengekraak en overleg is de naam voor het team ontstaan. Na eerst vele combinaties van namen geprobeerd te hebben zijn we gevallen voor kleur. WGB staat voor Wit Geel Blauw, de kleuren van onze auto's. Herkenbaar en makkelijk te onthouden J.

 

De rijders:

 

Dik is een ervaren ZAC rijder bij de auto's A sportklasse, hij rijdt in deze klasse sinds 2007. Hij heeft al meerdere prijzen mee naar huis mogen nemen. Dik beschikt over een EU rijders licentie. Voor hij in de ZAC startte heeft hij veel op het circuit gereden tijdens de dagen van BMWDriversclub dit was voornamelijk met een BMW e30 met 2,7 liter. Dik reed tot vorig seizoen in de ZAC met een BMW e30m3. Het komend seizoen zal hij starten met zijn een nieuwe raceauto. Zijn voorliefde voor BMW, welke ook blijkt uit zijn voorzitterschap bij de BMWDriversclub, maakte de keuze beperkter. Zijn keuze is gevallen op een BMW e36m3. Een generatie jonger dan zijn vorige raceauto die erg goed is bevallen. De geluidsrestricties die tegenwoordig gelden op de meeste circuits stelde hem voor een keuze: investeren in het beperken van het inlaatgeluid van de e30m3 of een andere raceauto opbouwen. Uiteindelijk heeft hij, met pijn in zijn hart, besloten een nieuwe op te bouwen. In de rubriek auto's vind je een uitgebreid verslag van de opbouw van de auto. Wij zijn erg benieuwd wat de resultaten met deze nieuwe racewagen gaan worden het komend seizoen.

 

Update 2010

In 2009 heeft Dik meegereden bij WGB Racing met zijn nieuwe e36. Inmiddels is hij gewend aan zijn auto en gaat hij dit jaar rijden in de sport of supersportklasse bij de DNRT.

 

Update 2011

Het komend seizoen zal Dik actief blijven met zijn auto in de SuperSportKlasse van de ZAC.

 

Update 2013

Dik zal een nieuwe racer opbouwen en in de loop van het seizoen 2013 weer in de SuperSportKlasse van de DNRT uitkomen.

 

 

Nynke is een rijdster die is gestart in de ZAC in de e30 klasse in de zomer van 2004. Na een jaar meegereden te hebben met een 2,3 liter wordt de motor vervangen en heeft ook Nynke 2,5 liter onder de kap liggen. Later dat jaar veranderd haar auto naar, de inmiddels bij veel mensen bekende, lila/paarse kleur. In 2006 en 2007 rijdt zij niet in de ZAC mee maar op de Nordschleife. In 2006 behaald ze daar de eerste plaats bij de dames. In 2008 komt zij halverwege het seizoen terug in de ZAC met een nieuwe raceauto. Zij beschikt inmiddels ook over een EU rijders licentie. De opbouw van haar huidige raceauto, BMW e36 2,5, staat beschreven in de rubriek auto's. Net als vorig seizoen zal Nynke het komend jaar meerijden in de ZAC bij de auto's A tourklasse. Uiteraard is het streven verder naar voren te eindigen dan vorig jaar. Volledige verslagen van wat zij heeft gedaan tot 2009 vind je op www.nynkerace.nl.

 

Update 2010

In 2009 heeft Nynke meegereden bij WGB Racing met haar e36 325 ook dit jaar zal zij weer meerijden in de tourklasse van de DNRT.

 

Update 2011

Nynke zal het komend jaar met een nieuwe racer gaan rijden. Daarom start zij wederom in de toerklasse. Hopelijk zit doorgroei naar de SportKlasse er zit jaar in.

 

Update 2012

Nynke is overgezet naar de SportKlasse en aan het einde van het seizoen naar de SuperSportKlasse.

 

Update 2013

Nynke zal dit jaar uitkomen in de SuperSportKlasse van de DNRT.

 

Het technische team:                         

 

Dennis is al vele jaren een gepassioneerd autosport fan. Dit heeft er toe geleid dat hij bij WGB Racing is gekomen. Dennis zijn specialisme, de communicatie verzorgen vanuit de pits voor Nynke tijdens de wedstrijden.

Anro is de vliegende keep in de pitbox.

Geert is al vele jaren actief in de autosport. Na zelf actief gereden te hebben zijn wij blij dat hij bij het team blijft. Geert rijdt zelf op de trackdays van BMWDriversDays. Zijn technische kennis brengt hij vaak in. Zijn specialisme, communicatieman van Dik.

Ruud heeft net als de rijders een BMW hart. Ruud rijdt als het even kan zelf ook graag een ronde op het circuit. Op Ruud zijn eigen blog kan je zijn race activiteiten volgen. Ruud zorgt ervoor dat alle auto’s op tijd klaar staan.

Sandy ondersteund in de pitbox met catering.