Nürburgring 26-11--2006

 

Al twee keer bij de ring geweest, 10 en 20 november, zonder dat er gereden kon worden…… Dan begint het toch echt te kriebelen om weer de baan op te komen. Reden van de bezoeken op 10 en 20 november aan Duitsland was het halen van een andere daily driver. Ik begon het een beetje zat te worden dagelijks naar mijn werk in Lila te rijden en steeds in en uit kuipstoelen te klauteren met nette kleding aan. Wat is het dan geworden? Een super originele Golf 2 GTI, ik word de derde eigenaar, van de week door de RDW keuring gekomen en dus nu in afwachting van het kenteken. Hieronder wat plaatjes van de GTI, die nog geen bijnaam heeft (en nee,  de suggesties die op de ring zijn gedaan zijn niet door de keuring heen gekomen J).

 

Deze eerste drie plaatjes zijn gemaakt onderweg naar de autohandelaar en tijdens het bekijken van de auto, de tweede serie is gemaakt bij het ophalen van de GTI.

 

 

 

 

  

 

 

 

Na enig wikken en wegen, financieel gezien dan, toch besloten deze zondag naar de ring te vertrekken. Ik ben samen met Wout en Steve rond een uurtje of negen vertrokken. Rond de lunch kwamen we aan bij de ring en zagen daar direct een hele boel bekenden J. Vele leden van Nürburgring.nl en van e34m5.de., erg leuk om zoveel bekenden te zien bij aankomst.

 

De baan was de hele dag redelijk nat en glad geweest, hiervoor werd dan ook goed gewaarschuwd. Als eerste één ronde met de Gti over de baan, zodat deze zijn ringsticker kon krijgen (dit gebeurde voordat hij door de RDW keuring was J). Lekker gekletst op de parkplatz met meerdere bekenden én nieuwe gezichten bij namen leren kennen. Toen twee ronden met Jorrit over de Ring, erg leuk om te zien, tempo verschilt niet veel en ging prima. Zoals Jorrit later ook schrijft op het forum: “Ook leuk om eindelijk een rondje bij Nynke in de kauwgombal mee te gaan. Leuk om te verglijken. Vooral omdat het diff anders is en de versnellingen daardoor nog wel eens anders zijn. Veder het bekende "probleem" dat het even hard gaat. Heb het volste vertrouwen in Nynke en ze weet echt wel waar ze mee bezig is. Maar qua snelheid en sensatie gaat het even hard. Je hoeft er alleen niets voor te doen. Handjes over elkaar, krantje er bij. Niet omdat het langzaam gaat (in tegen deel) maar je hoeft er niets voor te doen. Het vergt best wat concentratie en inspanning om de ring zo rond te gaan,  en nu ... Ja mooi, leuk, goed, hmmm daar net ff iets meer/minder, en voor de rest is het vooral: ja dat zou ik ook zo doen.” Daarna zelf het stuur ter hand genomen en  twee ronden over de ring gereden met Lila.

 

Even later nog een ronde bij Robert gebietst en daardoor met de GTA rond geweest. Ben verbaast over hoe de auto zich houdt, dan blijkt dat er van alles aan het onderstel is veranderd en dat verklaart veel, ging lekker rond! Uiteindelijk de laatste ronde van dit jaar aangevangen met Jorrit als bijrijder. Na terugkomt van een ronde nog meegereden met Steve. Daarna onderweg naar Marion en Werner om daar nog wat na te kletsen met het Duitse M5 board, ook Dick en Maurice gingen gezellig mee. Kortom een prima seizoensafsluiting, dit gaat een lange winter worden….. L

 

 

Home 2006