Zac wedstrijd

Zandvoort 2 augustus 2008

 

Op donderdagochtend voor het laatst gereden en vrijdagmiddag al weer aanwezig op Zandvoort om ons voor te bereiden op de wedstrijd van zaterdag. Het wordt voor mij de eerste wedstrijd na drie jaar en met een nieuwe auto, dat zal wel even wennen worden. Vrijdagavond wordt Lila2 nog door Bas Roos voorzien van een tropenradiateur. Lila2 werd namelijk wel erg warm donderdag…… (rook kwam van de tunnel af, oeps).

 

En zo staan we dan klaar J. Ik vind het een mooi gezicht, super met die opvolgende startnummers.

 

 

We checken wat zaken en vertrekken vervolgens om in te checken in het hotel en te eten. Na het eten komen we snel terug om de auto’s vast in te schrijven en te laten keuren. Lila 2 komt zo door de keuring heen dus dat is erg fijn. We kletsen nog wat en gaan niet al te laat slapen want ik mag tenslotte om 9 uur al mijn eerste wedstrijd rijden. Het schema gaat om omdat de julia’s niet rijden, hierdoor rijden Dik en ik met één groep tussen ons in vrij snel achter elkaar.

 

En dan is het zover opstellen voor de vrije training. We staan met 45 auto’s klaar om los te gaan. Na een ronde of acht is het weer voorbij, het ging niet gek naar mijn gevoel. De uitslagenlijst bevestigt dit idee; 2:13.043. Een fractie langzamer dan dat ik donderdag als snelste ronde had gereden. Snel de auto weg zetten en kijken bij Dik.

 

 

Als Dik terug is snel wat drinken en een korte check op de banden, Geert helpt en die zet ze is iets harder voor me. Dan is het al weer tijd om op te stellen voor de tijd training, maar niet voordat er een andere computer in Lila2 is gezet. Met deze zou ik langer in de toeren kunnen rijden, de bult bij hugenholtz op merk ik het verschil maar verder eigenlijk niet. Het gaat prima maar net iets minder deze ronden, een hoge 2:13 meer zat er niet in, jammer maar oké. Dik begint aan zijn training maar komt versneld binnen. Het leek aardig te gaan op de baan, wellicht heeft hij snel genoeg rond gereden en vind het genoeg, of ligt hij toch wel ver achter zijn mede sport rijders. Dik komt binnen en al snel is er duidelijkheid, zijn versnellingsbak heeft het begeven, shit! Einde van de dag voor Dik. Nu eerst maar even zorgen voor de inwendige mens.

 

Na de lunch wordt de auto nog even gecheckt en dan is het opstellen voor de 1e manche. Ik mag als 31e starten, iets na het midden van het veld. Bij de start blijkt dat ik dit wel heel erg lang niet meer gedaan te hebben en kom uiteindelijk als één na laatste uit tarzan, oeps oeps oeps. Maar ik bedenk, me dit is niet de plek waar ik wil eindigen, op naar de eerste en dan de volgende binnen halen. Ik vecht gedurende de 12 ronde durende race en haal er steeds meer binnen, 2:12.547 is mijn snelste ronde. En dat dit alles niet voor niks is geweest blijkt als ik de uitslag ophaal, ik mag in de 2e manche als 26e starten!

 

 

Tijdens de laatste manche ben ik bijna vanaf het begin van de 12 ronden durende race in gevecht met Cornell. Het is leuk om zo te gaan voor een positie (uiteindelijk wordt ik 20e). Op sommige delen van de baan loop ik naar hem toe en andere stukken gaat hij iets vlotter maar er is niet genoeg ruimte om in te kunnen halen. Zoals wel vaker gezegd erbij is nog niet er voorbij. Met een snelste ronde van 2:10 en maar een verschil van 0.345 op mijn voorganger ben ik erg blij met dit resultaat na één dag racen. Super, op naar het volgende evenement.

 

 


Home 2008