Spa Francorchamps

2 november 2008

 

Na veel heen en weer gebel is het toch nog gelukt om een dag op spa te kunnen rijden. In totaal zijn we met een dikke 27 auto's die de BDC vertegenwoordigen. Op zaterdag vertrekken we samen met Toon richting de afspreekplek met Geert en Sandy langs de A2. Helaas stonden we wat langer op deze parkeerplaats dan gepland omdat er een spookrijder tegen iemand anders aan was gereden en er dus een gigantische file was ontstaan. Na een uur gaan we het toch maar proberen om aan te sluiten en verder te komen. Veel later dan afgesproken komen we bij Arno aan die al een hele tijd op ons staat te wachten. We gaan snel verder om op de grens nog even te stoppen voor wat lekkers. Daarna rijden we in één keer door naar ons hotel in Spa. We checken in en treffen daar ook JP. We gaan wat drinken met zijn allen bij café vlak voor het circuit van Francorchamps. Ruud en zijn vriend haken daar al snel aan bij ons, ze blijven wat lang buiten en kijken zorgelijk naar de racer van Ruud op de trailer. De tank blijkt lek te zijn en Ruud ziet zijn droom om weer op Spa te kunnen rijden en rook verdwijnen. Maar we zijn een club en dus wordt er met deze en gene gebeld om onderdelen te krijgen. Reparatiemateriaal en een reservetank komen morgen mee met mensen die nog gaan komen. Tegen 7 uur kunnen we inschrijven en keuren, het verloopt allemaal vrij vlot. We hebben een super de luxe pitbox wat echt super is op Spa. We eten met de hele groep in Spa zelf en hebben het gezellig met elkaar.

 

 

Het ontbijt is deze keer niet zo extreem vroeg maar om 8 uur. De dame die het ontbijt verzorgt is stom verbaast en rent zich rot om alles in orde te krijgen op tijd. Tegen kwart voor negen zijn we op het circuit voor de briefing, wat altijd voor mij wat lach-wekkends heeft met de Belgische uitdrukkingen. Ook hier is het goed nat op het circuit. Geert komt terug na wat test ronden en geeft aan dat het spekglad is op de baan. Dik probeert het wat later nog even met de e36 maar ook die is niet blij op slicks buiten. De banden worden gewisseld en Lila 2 staat met hulp van Rudy al snel op haar regenbanden. Naast Rudy, zijn vriend, Katja en Anton is ook Maurice inmiddels binnenkomen lopen bij ons. Het is gezellig druk in de pitbox. Dik gaat direct de regenbanden testen en komt enthousiast terug na enkele ronden gedraaid te hebben. Ik ga daarna ook rijden en moet eerst weer even wennen aan de baan. De regenbanden geven goed grip, wat een verschil!

 

 

Al snel is het tijd voor de lunch. De baan droogt ondertussen lekker verder op. Ruud zijn auto is inmiddels ook heel en ook hij kan lekker gaan rijden. Na de lunch wordt er eerst getest of regenbanden of slicks nu de juiste keuze is. De regenbanden kunnen er bijna vanaf. We wisselen de banden en dan kunnen we los op slicks. Dik krijgt het steeds meer naar zijn zin in de e36 en rijdt er dan ook lekker op los. Samen met Geert is hij lekker op de baan bezig. Toon en ik kijken via de camera's mee en klokken de tijd, het gaat goed. Daarna rij ik ook nog wat en ben lekker in gevecht met Arno. Dan wisselt de auto weer die vandaag overuren maakt met twee bestuurders, maar Lila2 houdt zich prima. Ik rij aan het einde van de dag nog een heerlijke sessie en als de tankmeter toch wel erg laag komt te staan rij ik naar binnen. Het is een fantastisch weekend geweest. We laden gezamenlijk alle spullen in en zijn al snel klaar voor vertrek. We eten met zijn allen rond Weert waarna iedereen doorrijdt naar huis. Het blijft een super baan en hopelijk rijden we er volgend jaar

weer.

 

 

 

 


Home 2008