Zolder (BMW Driversclub)

25 april 2008

 

Op donderdag vertrekken wij, met caravan, in de loop van de dag richting Zolder. Bij de benzinepomp is een Engelsman helemaal verbaast, een bmw met daarachter een caravan….. of hij een foto mag maken?? Op de parkeerplaats bij de pomp treffen we Toon en Richard die Lila achterop de kar hebben staan en zo vervolgen wij onze rit. Volgens mij is zo’n lila bmw meer opvallend maar oké. In de loop van de middag komen wij in Zolder aan waar Dik de laatste officiële zaken regelt met het circuit. Daarna voegen we ons snel bij Toon en Richard op het terras van de Otobar, het is al aangenaam weer. Dat belooft veel goeds voor morgen. Tegen zes uur begint het circuit leeg te raken en kan de pitbox in orde gemaakt worden. Tijdens het eten worden we vergezeld door Deelen en aanhang. Tijdens het eten komen ook Sandy en Geert binnenlopen. Naast deze zien we ook vele anderen al hun plek op Zolder inrichten. Tegen 12 uur houden we het voor gezien en is het slaaptijd, wat een luxe dan een caravan.

 

De volgende ochtend om 7 uur begint er al aardig leven te ontstaan op Zolder. De inschrijvingen en technische keuringen zijn in volle gang en na de brieving rond 9 uur gaan de eerste auto’s de baan op. Tegen tienen wordt Lila op slicks gezet door Ruud, wat al weer wat jaartjes geleden is, waarna ik in een langzame sessie sinds lange tijd weer met Lila onderweg ben. Voorzichtig aan de banden proberen warm te rijden, dit lukt niet helemaal, dus eerst maar even tanken.

 

 

 

 

Foto’s van Frans Wijnen; Ringracing.nl

 

Rond 11 uur speel ik samen met Dik omroepauto, er komt een extra brieving. Helaas houden niet alle rijders zich aan de afgesproken regels en dat is natuurlijk wel nodig als je met 109 auto’s op het circuit van Zolder aanwezig bent. Na deze brieving is het al snel tijd voor de lunch, zoals gebruikelijk uitsmijters J

 

Na de lunch staan we gedurende een langzame en zeer snelle sessie op een baanpost, ondertussen maak ik ook wat foto’s. Als we weer terug zijn in de pitstraat besluit ik nog even niet te gaan rijden. Dik wil Lila wel een keertje over het circuit meenemen dus dat doen we wat later. Lila is in vergelijking met zijn zeer strakke M3 een boot is het oordeel ……….. Dik en ik bemannen nog even een baanpost en tegen een uurtje of half 5 neem ik Lila zelf nog even mee voor een ronden of 8. Het gaat een stuk beter en het bevalt prima op slicks.

 

 

 

 

 

Nadat ik Lila terug heb gezet in de pitbox is Ruud zo aardig om haar nu ook weer op straatbanden te zetten. Ondertussen ga ik snel even douchen voordat deze afgesloten worden. De pitbox wordt verder uitgeruimd en de auto’s gaan op de karren. We eten gezellig met de baanposten in de Otobar waarna iedereen zoetjes aan vertrekt. Dik en ik blijven slapen op het circuit om morgen door te gaan naar Spa waar de Porsche days aan de gang zijn. Het is een rare gewaarwording, wat een stilte op het circuit. Tegen half 10 komt een van de mensen van Zolder melden dat het hek dicht gaat en dat we er dus niet meer af kunnen. We gaan lekker op tijd slapen na een intensieve dag. Morgen op naar Spa!

 


Home 2008