Zolder (BMW Driversclub)

10 oktober 2008

 

Op donderdagmiddag heb ik vrij genomen en ga ik samen met Dik, Toon en Jenneke onderweg naar Zolder. We ontmoeten elkaar langs de A2 om vanaf daar door te rijden. Dik en Toon rijden met de kar achter de bus. Jenneke en ik volgen rustig. Het weer is ons goed gezind en we rijden dan ook met een klein zonnetje op onze ruiten naar het zuiden. We zijn tegen een uurtje of vier op Zolder en gaan eerst wat drinken terwijl de motoren met grote herrie om ons heen draaien op de baan. Nadat alle formaliteiten met het circuit geregeld zijn kunnen we rustig verder genieten van het weer. JP en Rudy haken ook bij ons aan. De motorrijders gaan inladen en zo kunnen wij wat later de pitboxen in gaan richten. Geert en Sandy sluiten vroeg in de avond bij ons aan. Ook de familie Deelen is aangekomen. We eten met zijn alle bij de Wheels, de Otobar is bezet vanwege een feest voor de motorrijders, in een aparte zaal.

 

 

Toon en ik gaan daarna naar het hotel om op tijd ons bed op te zoeken. De anderen gaan nog even terug naar het circuit om de laatste zaken in orde te maken.

 

 

Om half 7 zitten we met zijn allen aan het ontbijt, de bediening is extra vroeg voor ons gekomen. Niet veel later zijn we op het circuit en begint de inschrijving en de keuring van de auto's, het is al snel een drukte vanjewelste. Om 9 uur is de briefing en daarna kunnen de rijders los op de baan. De dag verloopt goed en rustig. Tegen een uurtje of 11 loopt alles en pak ik voor het eerst de auto om een ronde te doen. Het is heerlijk om weer te rijden. JP is ook heerlijk aan het rondrijden, dit voor het eerst met Lila op het circuit. Tussen de middag eten we gezellig samen met de baanposten in de Otobar. Daarna is er weer tijd om te rijden. De dag blijft rustig verlopen wat erg prettig is. Tijdens de hele snelle sessie start ik achteraan, na een aantal rondes kom ik halverwege het veld weer binnen. Het is lekker gelopen en inmiddels ben ik met mijn rondetijd ruim onder de tijd gekomen die ik vroeger met Lila reed. Wat een heerlijke auto is dit toch.

 

 

 

Aan het einde van de dag eten we gezellig met de baanposten en ook Willen en Marianne van sohappyracing.com haken nog even aan. Marianne heeft de hele dag mooie foto's staan maken, erg leuk! Daarna is het tijd om de terugweg aan te vangen. Voldaan rijden we richting huis.

 

 

 


Home 2008