Zolder 8 december 2007

Georganiseerd door de: BMW DRIVERS CLUB

 

 

Zonder auto naar een circuitdag van de BDC is een rare gewaarwording. Groot voordeel is dat je er niet vroeg hoeft te zijn J. Dus tegen een uurtje of 10 stap ik mijn auto in onderweg naar Zolder. Helaas heb ik veel file onderweg waardoor ik pas aan het einde van de lunch in Zolder ben. Daar aangekomen zeg ik alle bekenden gedag en klets even bij met Gert die er is met zijn GT3. Dan is het tijd voor een kleine snack zodat de maag weer wat vulling heeft.

 

Kees en Theo zijn lekker bezig met de Porsche en dat gaat tot dan toe erg goed. Het gevoel komt bij de auto en Kees begint er weer zichtbaar van te genieten. Mooi om te zien hoe een echte BMW man kan gaan genieten van een Porsche. Er waren deze keer overigens vrij veel Porsches J. De bekende bmw drivers waren ook deze keer weer van de partij, wat altijd gezellig is. Ook enkele Nürburgringers waren aanwezig wat natuurlijk ook voor veel gezelligheid zorgde.

 

Dik had in de ochtend een tik op zijn voorwiel te voorduren gehad tijdens de sprint en de m3 werd dan ook snel weer hersteld zodat er weer gereden kon worden. Ik had van Dik het aanbod gekregen om in zijn auto te mogen rijden. Nadat de auto gerepareerd was werd er eerst een test rondje gereden, ik reed mee om te voelen en nog even te spieken hoe de sportbak werkt. Daarna werd er een sprint gereden waarna ik plaatsnam in de m3. De auto is een stuk straffer dan mijn eigen e30 wat wennen is. Ook de sportbak geeft wat start problemen, na een ronde of drie gaat dit al een stuk beter. De auto remt ook echt anders, minder hard in mijn beleving wat me voorzichtig maakt bij het aanremmen van bochten. Eerder dan gebruikelijk gaan dan ook de achterlampen branden. Na een ronde of 6 hou ik het voor gezien het begint te regenen en om nu met een auto op slicks die niet van jezelf is vrolijk door te spelen in de regen leek mij niet zo’n goed plan. Ik lever dan ook de m3 naar deze ronden in. Dik dank je wel, het was een erg leuke ervaring. BDC club tot volgend jaar!

 

Home 2007