Nordschleife Kerstwandeling

26 december 2007

 


Tweede kerstdag was het weer zover, wandelen over de ring. Dit jaar helaas zonder Annick. Daarom vertrok ik uit mijn eigen huis. Theo haalde me op en samen vertrokken we rond half 8 richting Venlo waar we met Jean-Pierre hadden afgesproken om samen door te rijden naar Breidscheid. Na de gebruikelijke koffie en chocolademelk bij Venlo komen we rond 10 uur aan bij Hannes. Hannes is echter nog dicht, gelukkig is het cafeetje bij de ingang bij Breidscheid wel open en daar nemen we dan ook plaats voor koffie en thee. We zijn met zijn tienen. Wim, Joke, Paul (uit frankrijk), Maurice met zijn vriend Michiel, Robert, Dirk, Jean- Pierre, Theo en ik.

 

 

 

 

 

 

Iets over elf gaan we onderweg. De eerste klim (Ex-Mühle) is altijd heftig en vraag ik me ook echt af waarom doe ik dit eigenlijk. Maar met dat we richting Bergwerk lopen weet ik het weer. Het is hier schitterend, sneeuw op de baan en verder geen mens te bekennen. We lopen al kletsend over Kesselchen, wat klimt het hier toch gemeen op.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dan zijn bij de Steilstrecke, op naar de Karussell en bij Hohe Acht is het tijd voor onze eerste stop. We zijn dan inmiddels een uur onderweg. Na de wel verdiende stop in de zon (!) gaan we lekker afdalen. Ik loop het volgende stuk met Maurice en Michiel die er het tempo goed in hebben zitten. Horeca benen, nou ik heb ze niet… Onderweg haalt ons nog een auto in van de steilstrecke, die de baan bekijkt. Bij de hoofdingang van de ring het tijd voor onze tweede stop, het loopt inmiddels tegen half 2. Het weer betrekt en de zon is verdwenen. De sjaal gaat weer om en ook de handschoenen wil ik nu graag weer aan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dan gaan we op weg voor het derde blok. Op T13 spotten we achter ons opeens nog twee wandelaars en daar komen Dick en Miranda aangelopen zijn zij net gearriveerd en kunnen dus leuk aanhaken bij de groep. Gezellig kletsend met iedereen wordt dit stuk gelopen. De benen beginnen vermoeid aan te voelen en ik heb het idee dat ik ook enige blaren aan het kweken ben L. Op Adenauer Forst doen we een korte laatste stop, we hoeven nog maar een kilometer of vier. De weg is inmiddels op veel plaatsen gedeeltelijk voorzien van gesmolten sneeuw wat de grip niet altijd ten goede komt….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sommige stukken loop ik dus ook maar door het gras om zo te voorkomen dat ik onderuit ga. Uiteindelijk ga ik bijna op de brug van Breidscheid onderuit maar gelukkig gaat dat nog net goed. En dan is het tijd voor wat te drinken en andere schoenen bij Hannes. We kletsen nog wat na en de meeste vertrekken hierna richting Nederland. Kortom het was weer een mooie en gezellige tweede kerstdag am ring. Volgend jaar weer? ik denk er nog even over ;-). Tot volgend jaar Ring dan met auto J.

 

Met dank aan Robert en Theo voor het mogen gebruiken van hun foto’s!

 

 

Home 2007