Nordschleife

11/12 mei 2008

 


Zaterdagavond vertrekken wij na een heerlijke zomerse dag in Nederland richting Viktoria Station. Tegen half 12 ’s avond komen wij hier aan bij onze caravan, wat een luxe alles staat gewoon klaar en je hoeft niks meer op te bouwen. We ontdekken tevens dat we visite hebben bij onze waterkraan, moeder eend zit daar op haar nest J

 

 

 

Zondags slapen we lekker uit en vertrekken we tegen de middag richting de Schleife. Het is ontstellend druk. We vinden nog net een plekje voor Lila bij de Lidl, waar ze gespot wordt door Mark ;-).

 

 

Dik en ik besluiten vanwege de drukte eerst maar wat te gaan kijken. Wij vertrekken, na wat te hebben gedronken bij Hannes, naar de kleine carrousel. Het is mooi om te zien hoe de verschillende instellingen van auto’s effect hebben op het weggedrag van de auto’s. Helaas zitten we daar al snel weer naar een lege baan te kijken omdat deze helaas weer gesloten is. Tot een uur of vier / vijf blijft het wat dat betreft té druk.

 

Tegen 5 uur besluiten we terug te gaan naar Breidscheid om te kijken of het mogelijk is om toch nog wat ronden te rijden. Dik besluit mee te rijden en rijden wij niet veel later samen 2.5 ronde over de Schleife. Helaas is het op het rechte stuk na deze 2.5 ronde wederom rood. We rijden na getankt te hebben, en een Nordschleife sticker gescoord te hebben voor de 5, terug naar Breidscheid. We hopen later nog te kunnen rijden helaas lukt dit niet meer. Met Jp en Anton eten we tegen acht uur bij het restaurantje voor bij Viktoria Station, wat gezellig is. Daarna is het tijd om terug te gaan naar de caravan om lekker op tijd te gaan slapen, we willen morgen vroeg naar de Schleife in de hoop dat deze dan minder druk is.

 

Maandagochtend vertrekken wij om een uurtje of 8 richting de Schleife. Wat een verademing ten opzichte van gisteren. Er is gewoon te parkeren er staan geen lange rijden, en nog weinig mensen op te baan. Dus helm op en gaan! Bij het poortje wordt ik al direct begroet door Michiel.

 

 

 

Ik rij de eerste drie heerlijke ronden van die dag. Wat fijn mensen op de baan die weten wat ze doen, met respect onderling elkaar laten passeren. Het tempo ligt over het algemeen hoog wat een mooi gezicht is als ze je vlot komen inhalen. Na deze ronden weer even kletsen en niet veel later draai ik de baan op voor weer drie ronden. Dit is genieten, dit is echt fijn; wat een verademing na twee drukke zondagen!

 

 

 

 

 

Na deze ronden is het tijd voor een break, na wat gedronken te hebben Michiel, vertrekken Dik en ik naar Hatzenbach om daar even te gaan kijken. Helaas gaat er als we aan komen lopen direct een Porsche in de vangrail bij Hocheichen, de reactie die sommige bestuurders geven op de gele vlag is bedroevend om te zien. In het zonnetje kijken we later weer heerlijk naar de auto’s die voorbij komen. Het wordt lunch tijd en dus gaan wij onderweg naar Hannes, met dat we teruglopen belt Arno hij is bij Hannes. Dus gezamenlijk genieten we van een lunch waarna Arno boven de baan op gaat en ik besluit beneden ook nog wat ronden te draaien.

 

 

 

 

 

 

 

Arno komt na twee ronden weer terug bij Hannes waar ik inmiddels ook weer ben, hij wilde graag ook een keer met mij meereden. En dus komt hij met helm aangelopen J. Niet veel later gaan wij onderweg voor twee ronden samen in Lila.

 

 

 

 

Arno lijkt genoten te hebben van de ronden en daarna is het weer hoog tijd om wat te drinken. Het loopt tegen vieren en wij besluiten hierna terug te gaan naar de camping om onze terugreis niet al te laat aan te vangen.

 

Hieronder nog wat foto’s van fotografen langs de baan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Home 2008