Nordschleife

6 januari 2008

 


Vanochtend werd ik wakker gemaakt door een sms met de volgende tekst: Leuk zonnetje, natte baan, maar het hek is open J. Ring dag? En dus ging er heel snel een sms terug: Prima J, ga ik nu opstaan! Om 10 uur zat ik in de auto onderweg naar de heilige grond van de Ring, heerlijk en dat terwijl het jaar nog maar een paar dagen oud is!

 

De reis verliep vlot met een stop bij Bedburg voor koffie, thee en iets lekkers. Terwijl Theo en ik ons richting Hannes begeven worden we gebeld wat we willen hebben voor lunch…. De lunch wordt vast besteld en om iets over één zit ik dan ook aan mijn eerste tosti Hawaï van 2008. In het gezelschap van Jp en Anton. Het is nattig onderweg naar de ring en dus is de verwachting dat de baan aardig tricky zal zijn. Dit wordt bevestigd door JP die er al 1.5 ronden op heeft zitten.

 

Na de lunch vertrekken we naar de hoofdingang ondermeer om te kijken of ik mijn nieuwe jaarabonnement kan scoren. En dat lukt met als ingangsdatum 6/1/08!! J

 

 

Theo wil zijn auto graag uittesten, of liever gezegd voelen wat die doet, nu deze voorzien is van enkele nieuwe onderdelen. Met name het verdwijnen van de luchtvering is iets wat zeer goed te merken is. Samen rijden wij in de Lotus een rustige ronde om te voelen hoe deze zich gedraagt. De auto is wat mij betreft een stuk voorspelbaarder geworden met het vervallen van de luchtvering, je voelt meer en het contact met het asfalt is een stuk fijner in mijn beleving. Ook een aantal dips die in het koppel zaten zijn verdwenen. Goede verbeteringen. De baan is listig, nat en droog door elkaar in combinatie met een laag zonnetje. De kont van de Lotus laat dan ook soms van zich spreken al is het tempo rustig. Na deze ronde besluiten we naar Adenauer Forst te gaan om te kijken hoe de andere rijders rond gaan.

 

Foto’s van www.trackshoots.de

 

 

 

En deze ook nog gevonden.

 

 

Het is er schitterend en we genieten van de natuur en de auto’s die daar langs komen zetten J.

 

 

Deze Nederlandse Porsche was lekker zijn rondjes aan het draaien.

De streckesicherung reed ook lekker rond.

GT3, op momenten lekker dwars

Deze Nederlander met zijn 350z deed het gecontroleerder ;-)

 

 

 

Tegen half vier kwam de streckesicherung weer langs en daarna werd het volledig stil, het leek erop dat de baan iets eerder gesloten was. Na de verhalen op nurburgring.nl waren wij allemaal wel benieuwd geworden naar de binnendoor weg die beschreven was door Steve. En dus trokken wij de stoute schoenen aan en gingen kijken of wij deze ook konden vinden…….

 

We draaien richting Aremberg en daar staan we dan bij de brug over de baan. We rijden er overheen. Op het stuk langs de baan kan ik het niet laten toch even het asfalt op te gaan J.

 

 

 

 

Nu snap ik ook waarom schwedenkreuz, zo heet……

En na ons ritje ziet de Lotus er “iets” smeriger uit dan voordat we gingen L.

Het kasteel ligt heel mooi in de zon, schitterend gewoon!

 

 

En dan is het tijd om de terugweg weer aan te vangen. Een heerlijk dagje, mogen er nog maar vele volgen dit jaar.

 

Met dank aan Theo voor het mogen gebruiken van zijn foto’s!

 

 

Home 2008