Nordschleife

4 mei 2008

 


Zaterdagochtend halen wij Annick op die voor het eerst meegaat naar de Ring. Zij wil graag wat ronden met mij meerijden. Dit is erg leuk aangezien ik door haar de kans heb gehad de Ring te leren kennen! We doen het deze dag rustig aan en daardoor zijn we rond 5 uur op Victoria Station arriveren. Wat een luxe hier een seizoensplek te hebben en direct al je spullen gereed te hebben staan. We hadden geen zin in gehaast en hebben dus niet gekeken bij de afsluitproef van Scuderia. We genieten van de zon en doen wat kleine dingetjes, met name bijkletsen en drinken. Later op de avond gaan we eten in de Pistenklause. Na nog een drankje op de camping is het tijd onze bedjes op te zoeken.

 

 

De volgende ochtend zijn we redelijk op tijd wakker, we gaan even douchen……. Dit had wat meer voeten in de aarde dan we dachten. Gisteren muntjes gehaald voor de douche en dus dachten we snel te kunnen douchen. Helaas passen deze muntjes alleen in het hoofdgebouw en niet in het bijgebouw……… Gevolg was dat Dik en Annick direct daar zijn gaan douchen, na uitgevonden te hebben dat de muntjes het echt niet deden. Ik had echter een douche waar blijkbaar nog wat tegoed inzat en had me dus vrolijk ingezeept en je raad het al, toen deed het water het niet meer L. In handdoek en vest, ingezeept en wel, onderweg naar het hoofdgebouw om daar af te kunnen spoelen. Terug bij de caravan was dit natuurlijk het gesprek. Daarna volgt een heerlijk ontbijt waarna we ons klaar maken om naar de Ring te gaan.

 

 

Bij Aral wordt Lila nog even volgegooid en de banden op spanning gezet waarna het tijd is voor de eerste twee ronden. Ik rij deze even alleen om weer even te wennen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het is heerlijk om weer terug te zijn. Op de afrit van Breidscheid tref ik een aantal smurfen en Jp, Eric en Dirk. Daarna is het tijd voor wat te drinken. Annick wil erg graag mee dus de volgende twee ronden rij ik met haar. Al hoewel ze geen auto gek is en ook nooit op het circuit of zoiets rijdt vindt het ze het geweldig. Het is leuk te horen dat Adenauer Forst niet zo heet maar “de bocht waar ik mijn schoenen uit mocht” J. Doordat zij in 2006 met kerst de ring rond heeft gewandeld herkent ze veel punten.

 

 

 

 

Na deze ronden is het tijd voor lunch en wat drinken bij Hannes. Annick en ik gaan in de rij staan om voor iedereen wat te halen. Later haakt ook Arno aan, die is gekomen om wat rondjes te rijden. Helaas hebben we vele baansluitingen kort achter elkaar en dus gaat dat rijden nog niet erg lukken. Tom die ook even buurt bij ons meldt dat er een Subaru in de fik staat, later passeert deze ook bij Hannes volledig uitgebrand, wat een lucht!

 

 

We besluiten even langs te baan te gaan kijken bij Pflantzgarten. Je ziet grote verschillen tussen de rijders, ervaren en echt toerist. Na een tijdje krijgen Arno en ik de kriebels en willen we zelf weer rijden. Annick wil erg graag mee dus op naar de auto’s. Arno vertrekt naar boven omdat hij losse kaartjes wil kopen en ik probeer er bij Breidscheid op te komen. Helaas gaat de baan 3 auto’s voor mij wederom dicht.  Gezien de tijd besluiten wij rond kwart voor 6 richting camping te gaan. Daar nog wat opruimen, Annick naar haar hotel brengen, wat eten  en dan terug naar huis. Lila wordt voor het eerst in haar nieuwe stalling gezet J. Het was een super weekend.

 

 

 

 

Nog wat foto’s van Lila op de baan, onder andere gemaakt door Marc van mw-sportfoto.de.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Home 2008