Driften  25-03-2007

 

Ik hikte er al langere tijd tegen aan, driften. Ik vind dat ik het moet kunnen maar ja het sperdiff blijft dat heel met al dat geweld? Kortom twijfel al om hoe en wat. Uiteindelijk na het zoeken van een reserve sper tot een super sper gekomen. Ik heb een quaiffe diff gekocht met een variabel sper diff. Met dit nieuwe diff in het vooruitzicht de cursus geboekt en nu was het dan zover.

 

Zondag morgen heel vroeg, extra vroeg doordat de klok afgelopen nacht omgegaan was naar zomertijd waardoor ik nog een uur extra mistte. In aller vroegte naar Lelystad toe op naar de driftcursus die gegeven zou worden door John en Erik.

 

In de ochtend bleken er toch meer mensen instructie te willen dan in eerste instantie ingeschat was. Ik heb echt super instructies van John gehad. Ik mag nog altijd genieten van zijn verhaal dat zijn dochtertje mijn naam weet puur omdat mijn auto “roze” is J.

 

Afijn na een ochtendje spelen ging het soms al aardig maar van enige routine is nog absoluut geen sprake. Na een gezellige lunch met wat leden van nurburgring.nl en de bmw driversclub die daar ook aanwezig waren weer verder. Na de lunch wilde het niet vlotten L. John heeft me vervolgens weer even op het spoor gezet en toen ging het weer beter. We kunnen het nog steeds niet automatisch en zonder nadenken maar het begin is er. Wellicht in het najaar nog maar eens proberen deel te nemen. Tussendoor nog een ronde mee gereden met Leen, deze rijdt in de driftcompetitie, wat een totaal andere beleving van driften geeft! Erg leuk en spectaculair om mee te maken.

  

Home 2007