Ring 28 – 29 juli 2007

 

Zaterdag 28 juli.

Het weer is niet erg best in de voorspellingen in de Eiffel. ’s Ochtends bel ik met Theo en Jean-Pierre en we besluiten tot een lekkere brunch bij mij thuis om vervolgens af te reizen naar de Eiffel ondanks het weer. De brunch en de mannen arriveren tegen het middaguur bij mij. Ik zie de mannen nog maar net achter een grote doos met een heleboel lekkere broodjes J. Een klein gaatje peuzelen wij, onder genoeg gesprekken, in de grote berg broodjes. Dan is het tijd om alles in de auto’s te brengen. Ik besluit Lila vanwege de voorspellingen thuis te laten. Na maandag in de regen op de ring geweest te zijn vind ik het wel even genoeg. Ik stap dus luxe in en geniet van de rit richting Duitsland. Op Venlo doen we een stop voor wat te drinken en gaan daarna door naar de camping. Op Victoria Station geef ik Christoph een t-shirt met de tekst: “Victoria Station dé camping voor Nurburgring.nl”. Uiteraard is dit t-shirt oranje van kleur. Christoph vind het t-shirt leuk en bedankt me ervoor. Wij genieten op het terras voor we de tenten opzetten van een kopje koffie en thee. Onze tenten staan als ze eenmaal staan wel een beetje dicht op elkaar…..  nou ja we kunnen er nog in en uit en dat is het belangrijkste J.

 

Dan is het tijd om boven te gaan kijken, hoe de baan erbij ligt. In de Eiffel is het lekker droog en ook een flauw zonnetje is hierbij te vinden. We parkeren de auto’s op de parkplatz en praten even wat. Dan vraagt Jean-Pierre of ik met hem mee wil rijden, dat wil ik wel. De ronde gaat niet naar de zin van Jean-Pierre en die is dan ook niet helemaal blij als we van de baan af draaien. Bij terugkomst is Theo omringd door allerlei mensen die met grote belangstelling naar zijn auto staan te kijken. Wij bekijken nog even een Opel kadett C met een 3.0 zes cylinder erin. Inmiddels loopt het tegen half zeven en besluiten we bij de carrousel te gaan kijken.

 

Bij de carrousel beoordelen we uiteraard alles wat langs komt ;-). Michiel maakt mooie wheelies voor en na de carrousel, een genot om te zien! Ook twee duimen naar een e46 M3 levert een extra keer tussengas op, wat een schitterend geluid, heerlijk! We genieten tot iets voor half 8 van al het geweld wat langs komt en willen dan onderweg gaan om wat te eten. Onderaan de weg, die volgens de heren toch wel erg leuk is als rally proef, besluiten we eens de andere kant op te rijden. We wisten niet dat dit het begin was van een leuke expeditie. Na wat rijden over onverharde paden staat er rechts van ons een ree naar ons te kijken. Met dat ik mijn camera wil gaan pakken bedenkt deze toch maar de benen te nemen. Helaas te laat L. Dit geeft wel mooi aan hoe schitterend de natuur rond de ring is, de flora en fauna die hier nog te vinden is. Meestal race je hier gewoon aan voorbij maar het is echt schitterend!

 

 

Iets later roep ik: “hé stoppen, ik zie vangrail. Even kijken waar we zijn!”. En we blijken bij pflanzgarten 3 te zijn, wist niet eens dat je daar kon komen. De weg er naar toe is ook niet echt “normaal”….. maar de polo blijkt over all road capaciteiten te beschikken J.

 

 

Als we nog wat verder rijden blijkt dat we op het mountainbike pad zitten….. getuige onderstaande foto. Tevens komen we bij het tunneltje dat onder schwalbenschwanz doorloopt, helaas kunnen we hier het pad niet verlaten, er zit een slagboom voor.

 

 

Jean-Pierre stuurt de polo verder en we komen weer langs een stuk vangrail. Even kijken, hé we zitten vlak voor de kleine carrousel. Weer even wat plaatjes schieten, Theo staat hiervoor op een boomstomp en balanceert om de camera recht te houden.

 

En dan roept Jean-Pierre van iets verder: “je kan hier echt bij de kleine carrousel komen”. We lopen in de richting van Jean-Pierre en zien de streckesiegerung nog net voorbij komen en later nog de afsleper.

 

In de verte nog net de sleepwagen te herkennen.

 

En dan rijden we weer verder en komen langs nog vele leuke kijkplekken.

 

En dan beginnen inmiddels de buikjes wel erg te knorren en willen we onderweg maar helaas komen wij voor een slagboom uit…. maar de polo is van vele markten thuis! Met grote precisie wordt deze dan langs de slagboom gestuurd en besparen wij onszelf een grote omweg J. Langs deze parkeerplaats rijden zal nooit meer lukken zonder een grijns op onze gezichten. En nu op naar Pinokkio voor de inwendige mens, tegen tienen genieten wij van ons eten. Na het eten gaan we richting Victoria Station en drinken daar nog een lekker borreltje alvorens wij onze tenten opzoeken.

 

 

Zondag 29 juli.

In de nacht worden wij al getrakteerd op enkele buien regen. ’s Ochtends steek ik mijn hoofd uit de tent en het ziet er niet erg hoopvol uit. Het weer is zoals het voorspelt was, helaas geen mazzel zoals gisteren. Ik geniet van een heerlijke douche. Met de tip van de dochter van Monique en Patrick, dat je de douche tussendoor kan stoppen, red ik het weer net om klaar te zijn met één douchemunt J. Vervolgens ontbijten we en is er al contact met leden van het Rallysport forum, deze zijn onderweg naar de ring om een dagje mee te kijken. Mark meldt al vlot dat hij op de parkplatz is, Rudy, Henk, Sylvia en Wendy zijn nog zoekende. We bellen met deze tweede groep en spreken af dat we niet op Victoria Station op hen wachten maar ze zien bij de ring. Uiteindelijk vissen Jean-Pierre en ik ze op bij B5 want helaas hadden deze navigatoren de Grüne Hole niet kunnen vinden. En dat is het tijd voor koffie, binnen want inmiddels regent het iets harder.

 

De groep kent elkaar niet allemaal maar al vlot is het gezellig en gaan de grappen over en weer. Ook is inmiddels Michiel bij de groep aangehaakt. Het loopt tegen lunchtijd en vanwege het weer en de voorspelling dat het in de loop van de dag beter zou worden doen ons besluiten nu eerst te gaan lunchen alvorens de baan op te gaan. Michiel gaat met zijn busje over de baan naar Hannes en ik maak van de gelegenheid gebruik om gezellig met Michiel mee te rijden. Beneden eten we wat en vertrekken we later weer retour, Michiel en ik weer over de baan waar het nu wel erg nat is, de rest over de openbare weg. Boven besluiten Jean-Pierre en Michiel wat ronden samen te doen in de Polo en de bus, hierdoor wordt er heel wat informatie over en weer gedeeld. Ondertussen doet Mark in zijn 407 automaat wat passagiersrondjes met andere forum leden. Uiteindelijk rijden ook Jean-Pierre en ik met hem mee, het tempo zit er goed in ook al is het nat. Grappig is wel dat Mark twee jaar lang les heeft gegeven bij Ron en de baan dus erg goed kent. Bij Breidscheid vraagt hij aan mij, met een kleine 140 ronden ervaring, hoe ik die bocht neem…. In het stuk naar Kesselchen “leer” ik Mark dat je dit stuk met één stuuruitslag kan doen J. Kortom een leuke ronde voor ons alle drie. Nadat wij terug zijn, zijn de dames inmiddels onderweg naar Nederland, daar hadden wij voor de ronde al afscheid van genomen. Jean-Pierre doet met de Polo nog een ronde met Rudy en Henk, bij hun terugkomst besluiten we met zijn allen richting Victoria Station te gaan. Wij breken de tenten af, Rudy stelt ondertussen zijn V-snaar bij en daarna genieten we van een heerlijke maaltijd bij Christoph. Ik rij het eerste stuk tot aan Venlo in de Lotus en bij de benzinepomp nemen we een toetje en nemen we afscheid van elkaar. Moe maar voldaan kom ik later thuis na weer een gezellig weekend ring. Volgende keer graag weer met zon en Lila!

 

 

Home 2007