Nürburgring 03/03/2007

EHBO Cursus

 

Zaterdag ochtend begon de dag, idioot, vroeg. Om 5 uur liep mijn wekker af en had ik het idee dat ik nog maar net in bed lag…. Maar er staat iets leuks op het programma, dus hup uit bed en onder de douche verder wakker worden. Alle zaken die ik mee wilde nemen stonden al klaar en konden zo de auto ingezet worden. Om 5:45 was ik dan ook klaar voor vertrek! Na een korte stop op Venlo rij ik door naar Nürburg en tank daar mijn auto af om vervolgens keurig op tijd (8:55) me te melden in het “Ringhaus”. Daar zitten al drie bekende en 4 onbekende te wachten voor de cursus. Een herkenningswelkom volgt voor Jorrit, Marius en Tom (met wie ik vanaf buiten oploop het Ringhaus in). Verder nemen aan de cursus deel Dirk, Patrick, Robert, Frederique en later ook Michiel. Met Duitse punktlichheid beginnen we te laat met de cursus J

 

  

 

De instructeur van de dag begint met het uitleggen wat je als eerste moet doen als je bij een ongeluk aankomt. Daarna wordt uitvoerig besproken hoe je de plaats dient af te zetten. Daarna volgt de eerste break. Na de pauze gaan we verder met minder leuke zaken, checken bewusteloosheid, of er nog adem gehaald wordt en wat dan te doen. (De instructeur blijft herhalen, net als in de disco, Aankijken, Aanspreken en Aanraken). Nu wordt het tijd voor het echte praktische werk. Oefenen met elkaar hoe leg je iemand neer als deze bewusteloos is, hoe kan je mond op mond beademing geven en welk ritme hou je aan met tellen (dat valt overig vies tegen, kost best wat energie) verder oefenen we het afzetten van een helm bij een ander indien deze bewusteloos is.

 

 

 

 

     

 

 

 

 

 

 

 

Sommige mensen hebben hier pijnlijke ervaringen aan overgehouden….. wat zijn neuzen toch soms lastige dingen; dus doe een ieder een plezier een koop een helm zonder “onderkant”J Hieronder een serie van Marius en Patrick hoe het hoort, Dirk speelt slachtoffer.

 

 

 

 

 

 

 

De training verloopt vlot en tegen tweeën zijn we er doorheen en kan er gegeten worden, joe hoe na al die koekjes die verorbert werden omdat meerdere mensen trek hadden gaat een hapje er wel in! Onder de lunch wordt er vrolijk door gebabbeld en besluit ik ook nog even mee te gaan naar de parkplatz om wat rond te kijken.

 

 

 

 

Michiel gaat met zijn bus rond, dat lijkt me wel een keer wat en ik rij dan ook 3 ronden met Michiel mee in zijn bus. Handig is het overzicht waardoor we samen al analyserend het circuit rond rijden waar de nieuwe stukken asfalt liggen. Door het natte weer is dit niet altijd even makkelijk te zien. Michiel dank voor de ronden! Bewijs van deze mee rij actie is vastgelegd door Kristof die ik ook nog even gesproken heb, herkende hem eerst niet vanwege zijn capuchon…….

 

 

Ik was van plan als Frederique en Robert terug waren Jorrit en zijn spullen over te dragen maar aangezien ik het erg koud had gekregen besloot ik nog even een kopje thee te gaan drinken op Breidscheid waar ook Michiel en Patrick al zijn. Jorrit had de keuze met mij meerijden over de “gewone” weg of met Tom mee, hij kiest er voor plaats te nemen in “mijn kindje”. We kletsen weer lekker in de warmte verder, Frederique, Robert en Jorrit gaan even langs hun huisje om zich klaar te maken voor het eten in de Pistenklause. Na enig wikken en wegen besluit ik toch gezellig mee te gaan, rond half 10 hou ik het voor gezien en start ik de auto om richting Nederland te gaan. Onderweg in de auto kijk ik al terug op een gezellig en leerzame dag waarbij ik weer leuke nieuwe mede-ringers heb mogen ontmoeten. Wel vreemd niet rijden terwijl je er wel bent….. maar ben zeer blij met mijn keuze het niet gedaan te hebben, gezien de natte (glibberige) omstandigheden.

 

 

Home